Offshore cég alapítás | Adó optimalizálás

Offshore

Cégalapítás Gibraltáron - az előnyök

Az Egyesült Királyságban maximálisan érvényesülnek az EU direktívák. Emiatt a klasszikusnak számító angol offshore cégek adó előnyei gyakorlatilag megszűntek.
Gibraltar Cegalapitas Kedvező fordulat állt be azonban a - politikailag az Egyesült Királysághoz tartozó - gibraltári cégek esetében. A 2011 január 1-től életbe lépett törvény értelmében 10%-ra ( az EU-ban a minimum ) csökkent a társasági nyereségadó mértéke. A gibraltári kormány nem titkoltan versenyre akar lépni az E-businessnek otthont adó országok vezető pozíciójáért. Ha meggondoljuk, hogy a gibraltári adó, jog és bankrendszer szinte teljes egészében az angol rendszert követi, valamint a törpeországban gyakorlatilag nem létezik VAT (vagyis ÁFA), akkor valóban jó megoldásnak tűnik ún. "domestic" céget alapítani Gibraltáron nem csak az E-businessben érdekeltek, hanem más cégek számára is.
Gibraltár továbbra is kínálja az Offshore ( non-domestic ) cégek 0% adóját. Csak némi licence fee-t kell évente fizetni az államnak. Az ilyen cégek EU kereskedelembe való bekapcsolása egyértelmű offshore státuszuk miatt ugyanakkor nehézkes.

Az adózásról röviden

Gibraltar Corporate Tax Rates
2011 január 1-től a társasági nyereség adó 10%
A cégek a jövedelemadót az előző pénzügyi év eredménye után fizetik. Csak és kizárólag az üzlethez kapcsolódó költségek számolhatók el. Bizonyos esetekben arányosan elszámolhatók pl. telefon vagy gépkocsival kapcsolatos költségek is, ha azok használata privát és üzleti céllal is történt.
Amortizáció
Adóbevallások, adófizetés

A cégeknek a pénzügyi év végétől számított 6 hónapon belül bevallást kell adjanak. Továbbá adóelőleget kell fizetni kétszer egy évben ( február 28 és augusztus 31 ). Az adóelőleg számítás alapja az előző év profitja.

További előny az is, hogy Gibraltár nem kötött kettős adóztatást elkerülő egyezményt semelyik állammal, tehát nem adnak információt más ország adóhivatalainak - kizárólag bizonyított bűntett esetén.

Egy gibraltári domestic "nem offshore" cég számára ÁFA megfizetése nélkül lehet kifizetéseket eszközölni. Ugyan Gibraltár EU tagország, de ÁFA egyáltalán nem létezik, ezért egy gibraltári cég adók megfizetése nélkül utalhat tovább offshore cégnek.

Gibraltár Offshore CégalapításSzolgáltatások


Felkeltettük érdeklődését? Kérdése van?
Nem biztos benne, hogy melyik cégforma lenne legelőnyösebb Önnek?
További részleteket szeretne megtudni?
Ha nem kívánja megrendelni szolgáltatásainkat, akkor is nagyon szívesen fogadjuk üzenetét és válaszolunk!
Keressen bizalommal!


Név:
E-mail:
Telefon:
Cegalapitas Skype
Hívjon ingyen Skype-on![ Cégalapítás ] [ Anglia ] [ London ] [ Bankszámla ] [ Adó-optimalizáció ] [ Offshore ]